LUI-KER '96. KFT.
SZIVATTYÚFORGALMAZÁS ÉS SZERVIZ
[Adatvédelem] [Jogi nyilatkozat] [Kapcsolat]
Lui-Ker '96. Kft. 2012.

Flygt tartozékok
Készletben szállított szivattyúállomások
TOP (The Optimum Pump station) -
az optimális szivattyúállomás öntisztító zsompfenékkel
COMPIT - Komplett szivattyúállomás szennyvíz- és nyomás alatti szennyvízrendszerekhez és talajvízhez
Töltse le az Acrobat Reader programot a PDF fájlok megnyitásához:
Letölthető brossúra:
A Compit teljesen készletezve, azonnali csatlakoztatásra készen szállítható. A Compit a magánházakból származó nyomott szennyvíz gazdaságosabb és környezetbarát kezelésére alkalmas. A szivattyúakna fala nagysűrűségű, három rétegű polietilén (PE-HD), amely újrahasznosítható és alkalmas a hosszú üzemi élettartam biztosításához. Az akna átmérője 1100 mm, magassága fedlappal együtt 1860 mm. Súlya szivattyú és fedlap nélkül kb. 85 kg.
Compit szivattyúállomás
A TOP szivattyúállomás egyik forradalmian új eleme a Flygt által tervezett zsompfenék. A TOP egy olyan konstrukciót jelent, melyben a szivattyú és szivattyúállomás egy egységként kerül kialakításra.

A szivattyú csatlakozólábát áramlástechnikailag a TOP zsompfenékhez terveztük úgy, hogy szivattyúzás alatt a folyadékáramlás a lehető legoptimálisabb, ülepedésmentes legyen. A ferde oldalfalak által biztosított megnövelt turbulencia segíti a kiülepedésre hajlamos szilárdanyagok lebegésben tartását és zsompból történő eltávolítását. Mindez többlegenergia befektetése nélkül feleslegessé teszi a gyakori és költséges zsomptisztítást és karbantartást.

A TOP zsompfenékbe telepíthető szivattyúk: NP; CP; DP; FP és MP.
Letölthető brossúra:
TOP szivattyúállomás
Házi szennyvízátemelők
DX típusú szivattyúval
Tiszta, használt vagy szennyezett víz szállítása, eltávolítása
Bemutatjuk a Flygt DX szivattyúcsaládját - kisméretű, nagy teljesítményű búvárszivattyúk, rozsdamentes acélból készült szivattyúházzal és motorburkolattal. Rendelhető csatornás vagy örvényjárókerékkel, nyolcféle méretben - vagyis bármilyen alkalmazáshoz. 

- egyfázisú, 0,55 - 0,75 kW teljesítményű, vagy
- háromfázisú, 0,55 - 1,1 kW teljesítményű változatok
- szennyvízgyűjtő medencék ürítéséhez, víztelenítéshez és
  bármilyen használt víz szállítására

- aluljárók, udvarok, medencék, víztárolók, árkok víztelenítéséhez
- tiszta vagy szennyezett víz szállításához
- árvízmentesítéshez
- talajvíz kiemeléséhez.

ÚJ!   Megbízható lakossági aprítószivattyú: DXG
MF 3068-as szivattyúval
Letölthető brossúra:
Letölthető brossúra:
DXM 35 Házi szennyvízátemelő akna
MF 3068 Házi szennyvízátemelő akna
Öblítőszelep
Az öblítőszelep önműködő eszköz, amely a szivattyú erejét használja arra, hogy minden szivattyúzási ciklus kezdetén nagy nyomású vízsugárral körbemossa a zsompot. Ennek eredményeképpen a zsomp tartalma átkeveredik, és a korábban leülepedett anyagok ismét lebegésbe kerülnek. A berendezés levegőztetőként is működik, és ezzel megelőzi a kellemetlen szagú hidrogén-szulfid képződését. Az öblítőszelep egyszerűen felszerelhető a CP, DP, MP és NP szivattyú szivattyúházára.
Az öblítőszelep a szivattyút egy keverő adottságaival ruházza fel. A szivattyú indulásakor a szelep nyitva van és rajta keresztül mintegy 30 másodpercig nagy nyomású vízsugár lép ki, amelynek hatására a szilárd anyagok lebegő állapotba kerülnek. Az öblítés a szivattyúzási ciklus része, így ez minden szivattyúinduláskor megtörténik.
FlygtLift
Letölthető brossúra:
Flush valve
A szivattyú felhúzása
A szivattyú leengedése
Ez az ügyes szerkezet megkönnyíti a szivattyúk kiemelését és visszahelyezését a zsompba. Használatával többé nem kell a zavarosban halászni a szivattyú fogantyújának megtalálásához, és nem okoz nehézséget a kiemelés sem. A felhasznált anyagok korrózióállók.

A FlygtLift egy rövid láncból, egy műanyag zsinórból és egy kiemelőszemből áll. A lánc egyik vége a szivattyú fogantyújához, a másik a zsinórhoz van rögzítve. A zsinór az akna pereménél van rögzítve.
Letölthető brossúra:
Flygt pump lift
DX szivattyú
Állapotellenőrzés és vezérlés
A Flygt a legkülönfélébb szivattyúkhoz gyárt vezérlő és állapotellenőrző berendezéseket. Villamos rendszereink alkalmazása alacsonyabb szivattyú működési  és karbantartási költséget, hosszabb élettartamot és kisebb energiafogyasztást eredményeznek.

A hardver - szivattyúvezérlők, szenzorok, elektromos indítóberendezések és kábelek - mellett a működtetésükhöz szükséges szoftvereket is kínáljuk. A PC-n futó Flygt AquaView ellenőrző program a SCADA know-how-ra épül.

Rendszereink a legkülönfélébb folyadékszállító, szennyvíztisztító és keverő alkalmazások vezérlésére és állapotellenőrzésére alkalmasak.
Szivattyúvezérlők
A különféle szennyvízkezelő és víztelenítő alkalmazásokhoz a Flygt a szivattyúvezérlők széles választékát kínálja. Az FGC és FMC intelligens szivattyúvezérlő egységek megkülönböztető jegyei a piacon egyedülálló, sémaábrás kezelő felület, a pontos folyamatos szintmérés és az üzemeltetők számára kifejlesztettt különleges funkciók, például a kapacitás-számítás, a változó szinten indítás, az aknatisztítás vezérlés, stb.
FGC
Általános szivattyú vezérlő kis és közepes átemelők vezérlésére.
Az FGC 1- és 2 szivattyús átemelők kisteljesítményű (1-4 kW), 3 fázisú gépeinek általánosan használható vezérlő és működtető berendezése. Sémaábrás, digitális kijelzős, helyi vezérlést biztosító villamos készülék, amibe az erősáramú kapcsoló elemeket is beleépítettük. A készülékben lévő nyomásmérőhöz kapcsolódó pneumatika cső és búvárharang a korszerű, folyamatos szintmérést teszi lehetővé. A beégetett programja több, a normál vezérlésen túlmenő, szivattyúvédelmi és extra üzemeltetési funkciót is biztosít. Vezérlő készülékeink villamos elosztóba építve, telepítésre kész kültéri szekrényekkel együtt is vásárolhatók.
Letölthető brossúra:
FGC prospektus
FMC
Szennyvízátemelők vezérlésére
AZ FMC szivattyúvezérlők mind kivitelüket, mind funkcióikat tekintve elsősorban a szivattyúállomások működtetésére készülnek. A távoli vezérlőegységek (RTU-k) típuscsaládját a különféle célú szivattyúk hatékony és rugalmas irányítására fejlesztettük ki.  Kezelőfelületük felhasználóbarát, telepítésük és üzembe helyezésük egyszerű.

Az FMC 200 intelligens vezérlőberendezés, melyet a szoftverrel együtt speciálisan a szennyvízátemelő állomások vezérlésére terveztünk. A pontos és folyamatos szintmérés alapján számított befolyó és átemelt vízmennyiséggel való összevetésével a szivattyúzási hatékonyság folyamatosan nyomon kísérhető, ellenőrizhető. Helyi kezelőfelületével, könnyen értelmezhető séma ábrájával, riasztási szimbólumaival, helyszínen is lehívható eseménynaplójával a kezelőbarát használatot biztosítja.

Az FMC-hez biztosítjuk a Magyarországon leggyakrabban alkalmazott VISION felügyeleti szoftverhez illeszkedő "driver"-t. Így a készülék már meglévő távfelügyeleti rendszerekbe is beilleszthető, kommunikáció-képes. Az FMC a korszerű GSM adatátviteli technológiát, a telefonvonalas kommunikációt, illetve a hagyományos URH adatátvitelt is lehetővé teszi. A készülék egyirányú SMS riasztásokat is tud küldeni a kezelői mobiltelefonokra.
Letölthető brossúra:
FMC brossúra
APF
Elektronikus zsomptisztítás vezérlő
A szivattyúaknák gyakran a hálózatban felhalmozódott hulladékok és iszap gyűjtőhelyének bizonyulnak. Ha nem törődűnk vele, a probléma a szivattyúk hatásfokának csökkenéséhez, eltömődéshez és a szintszabályozók üzemzavarához vezetnek. Mindezek megelőzése érdekében rendszeresen kell a zsompot kézzel tisztítani, berendezéseit karbantartani, ami drága és időigényes.

Az APF elektronikus zsomptisztítás vezérlő megakadályozza a szenny felhalmozódását. Működése - egy- és kétszivattyús állomásokban - az elsődleges szintszabályozó rendszer vezérlésének módosításán alapul. Az APF működésekor a szivattyút addig futtatja, amíg a vízszint a lehető legalacsonyabbra süllyed; mielőtt a szivattyú már levegőt szívna be, eltávolítja a víz felszínén úszó hulladékot, amely különben a zsompban maradna. Az örvénylésnek és a levegőbeszívásnak más hasznos következménye is van: ezáltal a zsomp fenekére ülepedett iszap felkeveredik, és szintén távozik. Az úszó és a leülepedett hulladék eltávolításával ritkábban lesz szükség karbantartásra, zsomptisztításra, és növekszik az egész rendszer megbízhatósága is.
Letölthető brossúra:
APF prospektus
Felügyeleti rendszerek, szennyvíztelepi vezérlések
A Flygt teljes rendszereket kínál, és ezek részét alkotják a szükséges ellenőrző- és vezérlőberendezések is. A szivattyúvezérlőkkel és a kommunikációs egységgel együtt az AquaView felügyeleti program átfogó képet ad a szennyvízrendszer működéséről.

A felügyeleti rendszer nem csak az átemelők helyi vezérlését és adatgyűjtést biztosít, hanem távműködtetést, távblokkolást, logikai feltételektől függő automatikus blokkolást is. A PLC-és rendszereken túlmenően lehetőség van vezérlési paraméterek távmódosítására is. A nagyszámú mért és számított adatok és paraméterek archiválásával, grafikonokon való megjelenítésével a szivattyúk és a csőhálózat állapota nyomon követhető, lehetőség van a működtetési és karbantartási költségek optimalizálására. Alkalmazás specifikus programok írásával az FMC-ét teljes szennyvíztelepek gépeinek vezérlésére, felügyeletére is használjuk.
Letölthető brossúra:
Aquaview felügyeleti szoftver prospektus
Szintérzékelők
A Flygt kínálatában megtalálhatók az egyszerű és a megerősített kivitelű szintkapcsolók, valamint a méréshez és az adatrögzítéshez való pontos szintérzékelők.
ENM-10 úszókapcsoló
A Flygt szabadalmaztatta 1951-ben a világ első úszókapcsolóját. Az ENM-10-es típusnak a felhasznált anyagok minősége és a gyártástechnológia egyedülálló üzembiztonságot és hosszú élettartamot eredményeznek.

A ház sima polipropilén, amely ellenáll a szennyvízben lévő agresszív anyagoknak és amelyen  nem tapadnak meg a zsírok és egyéb szennyeződések. Az ENM-10-es a vízszint emelkedésekor nem úszik fel a felszínre, hanem a folyadékba merülve billen el. Így a kábele minig feszes marad, az nem csavarodik rá más, az aknában lévő eszközre.
Letölthető brossúra:
Letölthető brossúra:
ENM-10 úszókapcsoló prospektus
LTU-501 szennyvíz szintmérő
Az ITT Flygt LTU 501 szinttávadó egysége folyadékok szintjének mérésére és a vezérlő rendszerbe továbbítására alkalmas. Az érzékelőt speciálisan a műszert próbáló körülmények figyelembevételével fejlesztették ki, a Flygt szivattyúk tipikus közegében: szennyvízben, iszapban és viszkózus folyadékokban.

A kimenetén szabványos 4-20mA-es egyenáramú jelet bocsát ki, amely arányos a folyadék szintjével. Emiatt az érzékelő könnyen illeszthető a hagyományos PLC-khez és természetesen a Flygt vezérlőihez (FMC, FGCII, stb). A szintmérő magját egy piezo rezisztív nyomásérzékelő képezi.
LTU-501 szennyvíz szintmérő prospektus
Kérje ajánlatunkat!
DXG aprítószivattyú
Saját gyártású műanyag PP aknák egyedi méretben